fbpx

Connect

TAK FORDI DU KØBTE EN VAREPRØVE

 

Nedenfor kan du læse mere om både overflade og kernemateriale i de forskellige produkter. Hvis du har spørgsmål, der ikke bliver besvaret i teksten, er du altid velkommen til at kontakte os på mail eller telefon.

Ønsker du at få et uforpligtende tilbud på din reol, kan du udfylde formularen her: Tilbud.

Hvid malet reol

Hvidmalet MDF

Overflade

Reolen males med en både Ecolabel- og Svanemærket hvid maling, der har et flot mat udtryk og samtidig en slidstærk overflade. Pladerne rullemales i hel tilstand med glat rulle, hvilket giver den finest mulige struktur. Efter de enkelte dele er fræset, males alle synlige kanter. At produktet er håndmalet, kan medføre små ujævnheder i overfladen, til gengæld giver det mulighed for at udbedre skader, der eventuelt måtte opstå over tid, hvilket ikke er muligt på fx sprøjtemalede produkter.

Du vil som kunde altid få en lille bøtte reparationsmaling med efter montage.

Kernemateriale

Hårdkerne MDF er et materiale af træfibre i så små stykker, at man får en fin og ensartet overflade efter bearbejdning. Fordi materialet er en sammenlimning af små stykker træ, er det utroligt stærkt og formstabilt.

Materialet er som udgangspunkt et spild/restprodukt fra anden produktion og altid FSC-mærket.

Hvid laminat reol

Hvid laminat på birkefinér

Overflade

Laminat består af mange lag af papir, der samles under høj varme og utroligt højt pres. Det giver en overordentligt holdbar og slidstærk overflade med knivskarp finish.

Laminaten har en mat overflade i en let knækket hvid farve. Den hvide farve fremhæver kernematerialet, og det giver sammen et flot grafisk udtryk i rummet.

Kernemateriale

Birkekrydsfiner er et smukt, naturligt materiale. Krydsfiner er et træmateriale, der produceres ved, at træet ”skrælles” i tynde lag. Disse lag limes igen sammen på kryds, så spændingerne tages ud af træet, og der skabes et solidt og formstabilt materiale.

Endetræet vil i begyndelsen efter montage fremstå lyst. Med tiden vil træet få en dybere og mørkere glød.

Vores birkekrydsfiner er altid FSC-mærket.

Birk

Hvidolieret birkefinér

Overflade

Ved oliering trænger olien ned i træet, hvorefter den hærder. Dermed skabes en hårdfør vand- og smudsafvisende overflade. Fordi vi bruger en hvidpigmenteret olie, fremstår træet friskt og lyst over tid.

De fleste kender den lakerede overflade. Den store forskel på olie og lak er, at lak fremstår som en næsten plastisk overflade. Til forskel giver olie en mere mat og naturlig overflade.

Kernemateriale (som tidligere skrevet)

Birkekrydsfiner er et smukt, naturligt materiale. Krydsfiner er et træmateriale, der produceres ved, at træet ”skrælles” i tynde lag. Disse lag limes igen sammen på kryds, så spændingerne tages ud af træet, og der skabes et solidt og formstabilt materiale.

Endetræet vil i begyndelsen efter montage fremstå lyst. Med tiden vil træet få en mørkere og dybere glød.

Vores birkekrydsfiner er altid FSC-mærket.

Mørkolieret egefinér

Overflade

Egefinér består af et tyndt lag egetræ, der påsættes et kernemateriale for at opnå et formstabilt produkt, der ikke slår sig over tid. Når de enkelte reoldele er fræset, påsættes finérbånd (der ligeledes består et tyndt lag egetræ) på alle synlige kanter.

Egefineren behandles med en mørk olie, der hærder, når den trænger ned i træet. Dermed skabes en hårdfør vand- og smudsafvisende overflade. Den mørke olie indfarver træet, så egens karakteristiske åretegninger understreges og giver et eksklusivt udtryk, der minder meget om røget eg.

Der kan være store variationer i finerens åretegninger, ligesom forskellige stykker finér kan reagere forskelligt på olien. Udtrykket på den færdige reol, kan derfor være lidt forskelligt fra vareprøven.

Kernemateriale

Hårdkerne MDF er et materiale af træfibre i så små stykker, at man får en fin og ensartet overflade efter bearbejdning. Fordi materialet er en sammenlimning af små stykker træ, er materialet utroligt formstabilt og stærkt.

Materialet er som udgangspunkt et spild/restprodukt fra anden produktion og altid FSC-mærket.

Vi søger altid at minimere vores klimamæssige påvirkning mest muligt.

Derfor er alle de træprodukter, vi bruger i produktionen, FSC-mærket.

FSC står for Forest Stewardship Council og er en international non-profit mærkningsordning til træ og papir. Du finder FSC-mærket på produkter af træ og papir, som du kan købe med god samvittighed.

Det kan du, fordi der i en FSC-skov ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er FSC en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er uddannede og får ordentligt sikkerhedsudstyr og løn.

Du kan læse mere om FSC-mærket her.

Ligeledes bruger vi kun Ecolabel- og Svanemærket maling.

Ecolabel- og Svanemærket gør, at du kan være sikker på, at den ikke indeholder tungmetaller eller blødgørere, som kan skade forplantningsevnen. Svanemærket maling lever også op til skrappe krav til opløsningsmidler som terpentin.

Du kan læse mere om Ecolabel- og Svanemærket her.